Ompolstring af Yngve Ekström Møbler

Yngve Ekström (1913-1988)

Yngve Ekström var en fremtrædende svensk designer og møbelskaber. Han betragtes nok som en af de mest indflydelsesrige skikkelser inden for svensk design i det 20. århundrede. Og han var en central figur inden for den skandinaviske designbevægelse.

Medstifter af Swedese:

Ekström studerede i Stockholm og grundlage senere sit eget designstudio, hvor han udforskede forskellige aspekter af møbeldesing. Han var medstifter af firmaet Swedese, som hurtigt blevt kendt fo sine innovative og stilrene møbler. Hans designfilosofi blev stærkt påvirket af funktionalismen, og hvor fokus lå på enkelhed, funktionalitet og naturlige materialer.

Lamino stolen:

En af Yngve Ekströms mest ikoniske skabelser er “Lamino”, en stol introduceret i 1956, der betragtes som en af de mest komfortable lænestole gennem tiderne. Stolen karakteriseres af sin organiske form og brugen af træ, der blev et kendetegn for Ekströms arbejde. Træet, han brugte, kom ofte fra svenske skove og havde en naturlig, varm tone.

Ekström var en alsidig designer:

Ekström var også en alsidig designer og arbejdede ikke kun med møbler, men også med belysning og andre indretningsdetaljer. Hans værker er blevet udstillet internationalt og har vundet adskillige priser for deres banebrydende design og høje kvalitet.

Yngve Ekström efterlod sig en betydelig arv inden for møbeldesign, og hans indflydelse lever videre gennem de tidløse og elegante møbler, der stadig produceres og anvendes over hele verden. Han har cementeret sin plads som en af de mest respekterede og elskede designere i svensk og international designhistorie.

Ompolstring i møbelstof, læder eller lammeskind:

Vi har mange flotte møbelstoffer, lækkert læder og ikke mindst lammeskind som vi kan ombetrække Yngve Ekströms møbler med. Vi guider dig i dit valg, således at det både kommer til at passe til dit møbel, dit hjem og ikke mindst til din smag. 

Herunder kan du se et par eksempler på møbler designet at Yngve Ekström som vi tidligere har ompolstret på vores polstrerværksted i København. Måske kan de inspirere dig til hvordan dit møbel skal se ud.

Ombetrækning af Laminostol i læder
Ombetrækning af Swedese Lamino stol i lammeskind
Nakkepude til Laminostol
Ombetrækning af Lamino skammel med lammeskind
Ombetrækning af Laminostol med lammeskind
Ombetrækning af Lamino stol med lammeskind
Yngve Ekströms laminostol lakeret sort og ombetrukket med stof Rami
ombetrækning af Lamello stol og skammel
ombetrækning af laminostol designet af Yngve Ekström med lammeskind
Yngve Ekströms lamino stol repareres
Lamino stole istandsættes og ombetrækkes med lammeskind
ombetrækning af Lamello stole
Laminostol i lammeskind
ombetrækning af Laminostole
Ny hynde til Yngve Ekström stol model Arke

Hvis du har nogle Yngve Ekström – Swedese møbler der trænger til en ombetrækning eller en reparation, så få en snak med os på værkstedet. Du kan også sende en mail med nogle tydelige billeder af dine møbler – gerne fra flere sider. Samt et par ord om hvad du gerne vil have lavet ved møblerne.

send mail til: kc@kc-moebler.dk

har du brug for mere hjælp ?

SOME

følg os på facebook og instragram. Her kan du se nyheder og tilbud, og noget af det vi laver på værkstedet.