Ompolstring af Mogens Koch møbler

Mogens Koch

Mogens Koch (1898 – 1992)

Mogens Koch, født i 1898, var en dansk arkitekt og møbeldesigner, der satte sit præg på det 20. århundredes skandinaviske designscene. Han var en central figur inden for dansk funktionalisme og bidrog væsentligt til modernismens udvikling. Koch begyndte sin karriere som arkitekt og var en del af det kendte arkitektfællesskab “Bygmesterkreds,” der spillede en afgørende rolle i Danmarks arkitektoniske udvikling i mellemkrigstiden.

Minimalistisk design og håndværksmæssig finesse:

 Mogens Koch var kendt for sit minimalistiske design og en hengivenhed til funktionalitet. Han skabte en række ikoniske møbler, der kombinerede enkelhed med håndværksmæssig finesse. Et af hans mest berømte værker er “Bookcase System,” et modulært reolsystem, der giver brugeren mulighed for at skabe deres unikke opbevaringsløsning. Dette design illustrerer Kochs evne til at forene æstetik og brugbarhed på en enestående måde.

Undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole:

 Mogens Kochs indflydelse strakte sig også til undervisning og teori, hvor han underviste på Kunstakademiets Arkitektskole og var med til at forme næste generation af arkitekter og designere. Han skrev også om designfilosofi og bidrog til diskussionen om, hvordan design kunne forbedre menneskers dagligdag.

Enkle og funktionelle løsninger:

Kochs arbejde har efterladt et varigt indtryk på dansk designarv, og hans møbler og ideer er stadig eftertragtede i dag. Hans dedikation til enkle, funktionelle løsninger og respekt for materialer og håndværk har placeret ham som en nøglefigur inden for skandinavisk designhistorie. Mogens Kochs bidrag til arkitektur og møbeldesign forbliver et værdifuldt og tidløst element af den danske designarv. Mogens Kochs foldestol er et glimrende eksempel på en enkel og funktionel løsning. Der hvor pladsen måske er trang, så er det nemt at pakke stolen væk og tage den frem igen.

Se eksempler på møbler designet af Mogens Koch som vi har sat i stand herunder:

 

Istandsættelse af Mogens Koch foldestole
limning af Mogens Koch foldestol og nyt betræk
nyt betræk til Mogens Koch foldestole og reparation af syninger på læder armlæn
renovering og ombetrækning af Finn Juhl Kamin Stol BO59

Hvis du har nogle Mogens Koch møbler der trænger til en ompolstring eller en reparation, så få en snak med os på værkstedet. Du kan også sende en mail med nogle tydelige billeder af dine møbler – gerne fra flere sider. Samt et par ord om hvad du gerne vil have lavet ved møblerne.

send mail til: kc@kc-moebler.dk

har du brug for mere hjælp ?

SOME

følg os på facebook og instragram. Her kan du se nyheder og tilbud, og noget af det vi laver på værkstedet.