Ompolstring af Grete Jalk Møbler

 

Grete Jalk (1920-2006)

Den danske møbelarkitekt Grete Jalk tegnede både stole, sofaer, skrivepulte, taburetter og reoler. Derudover tegnede hun også tapeter. i 1940-41 gik hun på Tegne- og Kunstindustriskolen for kvinder. Dernæst var hun i snedkerlære inden hun kom på kunsthåndværkerskolens møbelafdeling.

Udstillinger

Grete Jalk deltog i udstillinger i flere lande, ligesom hun også har deltaget i konkurrencer. I 1963 deltog hun i en konkurrence i England, hvor man skulle designe en stol til mænd og en til kvinder. Jalk vandt konkurrencen med hendes He-chair og She-chair, som var formbøjet skalstole i lamineret træ.

Bøger af Grete Jalk:

Interessen for møbler og møbeldesign fornægter sig ikke. Det var helt klart som en formidler af møbeldesign at Grete Jalk virkelig satte sit præg. Hun underviste på Kunsthåndværkerskolen og så var hun også medredaktør på et designmagasin om møbler der hed Mobilia. Gennem mange år samlede hun materiale og fik udgivet et imponerende værk i 4 bind om dansk møbeldesign gennem 40 år. Bøgerne Dansk Møbelkunst.

Møblerne:

Hendes Bow chair i krydsfiner er en af de mere ikoniske og let genkendelige stole. Grete Jalk var ikke bange for at lege med materialerne og formerne. Men hun lavede også lidt mere klassiske møbler for tiden som fx. armstol model PJ56 og møbelserien model 118 som både er sofaer og stole.

Ompolstring af Grete Jalk Møbler

Vi ombetrækker og ompolstrer Grete Jalk møbler på vores møbelværksted i København.  Vi har et stort udvalg af møbelstof og læder som passer til hendes møbel univers. Og vi guider dig naturligvis så vi finder et stof der også passer hjem til dig.

 

Renovering og ombetrækning af Grete Jalk armstol model PJ56
Ombetrækning af Grete Jalk sofa
ombetrækning af Grete Jalk sofa
Grete Jalk armstol PJ 56 istandsat, træværk slebet og lakeret. Nye hynder i læder

Hvis du har nogle Grete Jalk møbler der trænger til en ompolstring eller en reparation, så få en snak med os på værkstedet. Du kan også sende en mail med nogle tydelige billeder af dine møbler – gerne fra flere sider. Samt et par ord om hvad du gerne vil have lavet ved møblerne.

send mail til: kc@kc-moebler.dk

har du brug for mere hjælp ?

SOME

følg os på facebook og instragram. Her kan du se nyheder og tilbud, og noget af det vi laver på værkstedet.