Alvar Aalto (1898 – 1976)

Alvar Aalto, en fremtrædende finsk arkitekt og designer, stod som en pioner inden for funktionalismen. Hans indflydelsesrige arbejde prægede det 20. århundredes arkitektur og designverden. I Danmark efterlod Aalto et betydningsfuldt aftryk, da han sammen med sin hustru, Elissa Aalto, og Jean-Jacques Baruël tegnede Nordjyllands Kunstmuseum, der blev opført i perioden 1968-1972.

Udover at skabe betagende arkitektoniske værker dedikerede Aalto også sin opmærksomhed til møbeldesign. Hans talent strakte sig bredt, og han skabte adskillige ikoniske møbler, herunder borde, stole og skamler. Hver genstand bar præg af hans omhyggelige håndværk og unikke æstetik, der indfangede essensen af nordisk design.

Alvar Aalto’s bidrag til arkitektur og design har sat varige spor i verdenen af kunst og skønhed. Hans visionære tilgang til både bygningskunst og møbeldesign har skabt et arv, der fortsætter med at inspirere og begejstre generationer af arkitekter, designere og kunstelskere verden over.

Alvar Aalto model 45

Alvar Aalto designede Artek 45 armstolene tilbage i 1947. Stolene er udført i formbøjet birketræ. Det mest almindelige er at stolene er flettet med gjorde, men der findes også udgaver hvor sæde og ryg er flettet med sjeneflet. Ligesom der er forskellige udgaver der er polstrede. Ligeledes er der viklet sjeneflet omkring armlænene uanset hvordan sæde og ryg eller er lavet. Herunder er der et par eksempler hvor vi har monteret nye gjorde på Alvar Aalto  model 45.

nye gjorde på alvar Aalto stol model 45
nye gjorde på alvar Aalto stol model 45

Alvar Aalto model 406

Alvar Aalto’s elegante stoleklassiker Model 406, designet i 1939 for det finske firma Artek, repræsenterer en tidløs skønhed og en sublim forening af form og funktion. Denne ikoniske stol er et vidnesbyrd om Aaltos bemærkelsesværdige evne til at forene enkelhed, organiske former og rene linjer i sit design. Herunder kan du se et par eksempler på Model 409 som har fået monteret nye gjorde.

nye gjorde på alvar Aalto stol model 406
nye gjorde på alvar Aalto stole model 406

Alvar Aalto model 401

Alvar Aalto’s elegante stoleklassiker Model 401,  er designet i 1933 for det finske firma Artek. Trænger din lænestol også til en ombetrækning, kan du henvende dig på vores værkstede og få en snak om mulighederne for ombetrækning. Herunder kan du se et par eksempler på Model 401 som vi har ombetrukket. Vi har et stort udvalg at møbelstof som kan vælges til denne stol.

Ombetrækning af Alvar Aalto stol model 401
Ombetrækning af Alvar Aalto stol model 401

Alvar Aalto model 611

Alvar Aalto’s spisebordsstol Model 611, designet i 1929 før Artek blev grundlagt, og altså for næsten 100 år siden. Stolen er en af designerens finest stole og den er meget populær. Både som spisebordsstol og som konference stol. Herunder kan du se et par eksempler på Model 611 som har fået monteret nye gjorde.

Alvar Aalto stole model 611, montering af nye gjorde
Alvar Aalto stole model 611, montering af nye gjorde
Alvar Aalto spisebordsstol model 611 monteret med nye gjorde

Alvar Aalto model 69

Alvar Aalto’s spisebordsstol Model 69, designet i 1935. Stolen er en minimalistisk stol til spisebordet, og den er et ikon fra fortiden som stadig er moderne.
Herunder kan du se et par eksempler på Model 611 som har fået monteret nye gjorde.

Ompolstring af Alvar Aalto stol model 69

har du brug for mere hjælp ?

SOME

følg os på facebook og instragram. Her kan du se nyheder og tilbud, og noget af det vi laver på værkstedet.

Hvis du har nogle møbler der trænger til en ombetrækning eller en reparation, så få en snak med os på værkstedet. Du kan også sende en mail med nogle tydelige billeder af dine møbler – gerne fra flere sider. Samt et par ord om hvad du gerne vil have lavet ved møblerne.

send mail til: kc@kc-moebler.dk