Ombetrækning af spisebordsstole
Vi ombetrækker og ompolstrer spisebordsstole
Ombetrækning af spisebordsstole er en opgave vi kan klare på vores værksted i København. Uanset om du har en designer stol eller et arvestykke, så kan vi hjælpe dig med at få dine spisestole ombetrukket og ompolstret. Vi klare både de spisebordsstole der er traditionelt opbygget med fjedre og blår. Dem der har møbelfjedre og også de mere modernede der er opbygget i skum. Vi udfører det arbejde der skal til, for at din spisebordsstole bliver som nye igen, så du kan glæde dig over resultatet mange år frem i tiden.
Stof eller læder til ombetrækning af dine spisebordsstole
Vi tilbyder et bredt udvalg af møbelstoffer og læder, så du kan vælge det, der passer bedst til din stil og behov. Vi guider der naturligvis gennem processen og hjælper dig med dit valg, således at resultatet beliver bedst muligt.
Sådan får du dine spisebordsstole til at se nye ud igen
Der findes et utal af forskellige spisebordsstole. Vi har gennem årene sat mange forskellige spisebordsstole i stand. Mere end nogenside giver genbrug god mening. Det gælder også når du vil genbruge dine spisebordsstole. Vi kan renovere hele stolen og er den gået i stykker og trænger til en reparation, så er det også en opgave vi kan hjælpe dig med. Ud over at vi kan sætte nyt stof eller læder på dine spisebordsstole, så kan vi også renovere træet. Vil du have dine stole sæbebehandlet, oliebehandlet, lakeret eller malet – så er det løsninger vi kan hjælpe dig med.
Materialerne til ombetrækning af spisebordsstole
Alt efter hvilken stoletype vi ombetrækker, bruger vi forskellige materialer i opbygningen. Stolene kan være med fjedre og naturmaterialer som blår, krølhår, bomuldsvat. Alt skum vi bruger i stolene er oeko-tex mærket koldskum. Når stolene er bygget op, skal de polstres med enten møbelstof eller læder. Og her er der utrolig mange valgmuligheder. Her er bl.a. uldstof, bomuld, hør, trevira, polyester og stoffer hvor fibrene er blandet. De forskellige stoftyper har forskellige fordele og ulemper. Vi hjælper dig selvfølgelig i dit valg. I læder er der overordnet 3 grundtyper – anilin læder, semi anilinlæder og dækfarvet læder. Også her er der fordele og ulemper ved de forskellige typer læder. Vi guider dig, så du får det bedste valg, der passer til dine stole.
Inspiration til ombetrækning af spisebordsstole
Herunder er eksempler på forskellige spisebordsstole der har været forbi vores møbelværksted i København. Måske kan du blive inspireret til hvordan din stole skal se ud. Måske er er der ikke lige stole magen til dine, på billederne. Men vi kan sagtens hjælpe dig alligevel!
Pris på ombetrækning af spisebordsstole
Prisen på ombetrækning af spisebordsstole afhænger af hvilken type stol det er, samt hvilken stand de er i. Derfor skal du sende nogle billeder til os på mail, vi vil gerne se billeder af stolene fra flere vinkler – også nedefra. Du må også meget gerne fortælle om du vil have dem ombetrukket i møbelstof eller læder.
Vi har også brug for dit telefonnummer, hvis vi har nogle opfølgenden spørgsmål. Så kigger vi på det og vender tilbage til dig. Du er også velkommen til at besøge os på værkstedet, så vi kan snakke om mulighederne.
spisebordsstole med høj ryg
Genbrug er godt og hvorfor også kassere gode stole bare fordi stoffet er blevet slidt. Her har spisebordsstolene fået en flot blå farve på sæderne, som står flot til det lyse bøgetræ.
Ombetrækning af DUBA stol
Smuk palisander stol fra DUBA, ombetrukket med semi anilin læder Savanne fra Sørensen Læder
Polstret spisebordsstole med fjedre
2 gamle polstrede spisebordsstole med gammeldags fjedre i sædet. Ompolstret med mønstret stof dess. 1254
ombetrækning af læder stol
En slidt gammel læder stol er her ompolstret med nyt læder og monteret med pyntesøm. En stol der nu igen kan holde til mange generationer.
Farver betyder noget
Det giver et helt andet udtryk når vi ompolstre stole i friske farver som for eksempel denne flotte grønne Hallingdal. Vi har møbelstoffer i alle farver og kan polstre dine spisebordsstole i lige den farve du bedst kan lide.
ombetrækning af Hepplewhite stole
Stenhof fra Danish Art Weaving er et elegant stribet uldstof som passer godt til ombetrækning af Hepplewhite stole. Stenhof findes i flere flotte farver.
Klare farver
Hvis du godt kan lide klare farver og slidstærkt stof, så kan stoffet Hallingdal fra Kvadrat være et rigtig godt bud. Her er stolene ombetrukket med en flot klar blå farve. Naturligvis også med nyt oeko-tex mærket koldskum.
træsort og farvevalg
Træsorten på dine stole kan også være en retningslinje for valget at det nye stof. Til det lyse egetræ er her valgt en fin blålig farve.
Mørkt træ
Her er samme stol, men i mørkbejdset. Valget er her en mere neutral løsning med en grå-brun farve.
Ombetrækning med Sanderson
Sanderson har en kæmpe kollektion af smukke stoffer. Her er stolen betrukket med Oriental Poppy, som bare passer rigtig fint til lige netop denne stol.
Du kan se mere om Sandersons møbelstoffer her
Jacob Kjær Pariser stole
Jacob Kjær designede denne stole model til verdensudstillingen i Paris i 1937. Stolene er blevet ompolstret, de er opbygget med gammeldags facon. Dernæst er der monteret hestehår i brunlige farver med en stribet effekt og afslutningen mod benene har en keder i lys brun læder. En virkelig smuk stol.
Møbelstof med flamingo print
Det behøver ikke at være kedeligt at vælge stof. Her har de flotte gamle hvide stole fået nyt stof i farven Royal blue med masser af flamingoer på.
Spisebordsstol med tremmeryg
Vi klarer både limning og ombetrækning af spisebordsstole på vores værksted.
Hynder til Knoll Wire 420
Kunden var lidt træt af den syning som midt i den originale hynde til Knoll Wire stol model 420, designet af Harry Bertoia – for det er en ren “krumme samler”. Syningen er der for at give hynden den facon der er i sædet og ryggen. Alligevel kunne vi løse problemet ved at lave nye facon syede hynder uden midtersyningen. Vi synes selv resultatet blev ret flot.
Lakerede spisebordsstole
Spisebordsstole som både er blevet limet, afslebet og lakeret med ny klar lak. Sæderne er ompolstret med nyt skum og slidstærkt møbelstof Hallingdal designet af Nanna Ditzel for Kvadrat
Klassisk stilstof
Hvide spisestuestole limet, ombetrukket med nyt skum og monteret med klassisk stilstof.
stole limes og ombetrækkes
De her spisebordsstole kom ind i flere dele. Men vi fik repareret dem. Det gamle stof og skum blev fjernet. Dernæst har vi polstret stolene med nyt OEKO-TEX® koldskum og stof Hallingdal 65 fra Kvadrat.
Se farverne på Hallingdal 65 her
Mahogni spisebordsstole
Mahogni er ædeltræ og det er faktisk svært at erstatte med nye møbler i samme kvalitet. Derudover er det bæredygtigt at genbruge eksistende stole, for det reducere affaldsmængden og behovet for at fremstille nye møbler, hvilket er godt for miljøet. Og hvorfor også udskifte stolene når man har så smukke stole. Stolen er ompolstret, sæderne har fået nyt OEKO-TEX®-certificeret koldskum og så er de polstret med et smukt stribet stilstof.
Genbrug med genbrug
Disse gamle Farstrup spisebordsstole model 256 passer til resten af kundens møblement. Og når man er glad for møblerne er der ingen grund til at udskifte dem. Vi har slebet og sæbebehandlet træet. Spisebordsstolene har desuden fået nyt koldskum og så er de polstret med stof Margrethe som er vævet med 70% genanvendt uld. Det er genbrug med genbrug.
Møller stole model 79
Disse elegante Møller stole model 79, har vi ompolstret med læder SAVANNE® i farven sort. SAVANNE® er en naturlig fuldnarvet semi anilin læder med synlige porer på den glatte overflade. Den har også en blød berøring og følelse, der gør den yderst behagelig. Som semianilin har overfladen en speciel finish, der hjælper med at beskytte den mod pletter og udsættelse for lys. SAVANNE-kollektion® har modtaget LEATHER STANDARD by OEKO-TEX-certificeringen®.
ompolstring af antikke salonstole
Vi ompolstrer traditionelle og antikke møbler som fx. denne salonstol. Det er tit arvestykker vi har med at gøre og selvom stolene har været i familen i rigtig mange år – kan de godt friskes lidt op med et flot stof som fx. Riff fra Ludvig Svensson.
Niels Jørgen Haugesen - String Chair
Niels Jørgen Haugesen blev først udlært møbelsnedker og sindenhen møbelarkitekt. Fra 1966 var han ansat hos Arne Jacobsen inden han i 1971 åbnede egen tegnestue. Niels Jørgen Haugesen har vundet flere priser for sine design. Og han fik tildelt livslang ydelse i 1998 fra Statens Kunstfonds Legat.
Her har vi ombetrukket sæderne på et par af hans stole der hedder “String Chair”, stolene blev produceret hos Tranekær Furniture.
Tranekær Furniture startede produktionen i en tidligere lagerbygning på Tranekær Gods på Langeland. Firmaet var specielt kendt for deres sofaborde med mosaik mønstre. Firmaet blev fusioneret med Carl Hansen & Søn, som dog valgte at lukke produktionsstedet på Langeland 2007.
Sæderne har vi betrukket med flot orange Hallingdal.
Godt valg til spisebordsstole
Nanna Ditzel var en dansk designer kendt for sin innovative og eksperimenterende tilgang til design. Hendes arbejde spænder vist fra møbler, tekstiler, smykker og keramik.
I 1965 skabte hun møbelstoffet Hallingdal for det danske textilfirma Kvadrat.
Nanna Ditzel ønskede at skabe et slidstærkt og alsidigt møbelstof, som kunne bruges i både prisvate hjem og i offentlige rum. Designer afspejler hendes sans for funktionalitet, farve og tidsløs astetik. Og det er virkelig tidsløst – for her så mange år efter er stoffet stadig utrolig populært.
Hallingdal er lavet af en blanding af uld og viskose. Ulden tilføjer varme, holdbarhed og elasticitet og viscosen giver en glat overflade og forbedrer farvegengivelsen. Hallingdal har en utrolig høj slidstyrke på 100.000 Martindale.
Hallingdal var Kvadrats første textil og det markerede starten på Kvadrats succes som en af verdens førende inden for møbeltextiler.
Hallingdal er blevet brugt af nogle af verdens mest berødte møbeldesignere, herunder Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Verner Panton. Og rigtig mange af vores kunder kan også godt lide Hallingdal.
Her er vi betrukket sæderne på disse spisebordsstole med farve 180 – nok det mest populære farvevalg hos vores kunder.
Naver stole med slidstærkt møbelstof
Spisebordsstole fra Naver Collection ombetrukket med slidstærkt stof fra Kvadrat.
Og hvornår er et stof så slidstærkt ? Man måler typisk slidstyrken ved at bruge en martindale-test. Ved denne test udsættes stoffet for gentagne friktioner ved hjælp af en maskine, som simulerer slid fra daglig brug. Resultatet viser antallet af slidcyklusser, som stoffet kan tåle, før det viser synlige tegn på slitage.
Møbelstoffet Hallingdal fra Kvadrat har en martindale test på 100.000. Så det må i den grad siges at være et slidstærkt møbelstof.
ompolstring med hestehår
Hestehår har i århundrede været et eftertragtet materiale inden for møbelpolstring. Det er kendt for sin holdbarhed. Det her en naturlig æstetik og det tilføjer elegance og luksus til en stol som her. Denne stol er bygget op med gammeldags facon i naturmaterialer og er tilsidst monteret med det smukke sorte hestehår.
Vi har hestehår i flere farver og mønstre.
Bliver der spildt ofte ?
Helt modsat hestehårs elegance er plastik eller som det også kaldes læderlook. Men det kan give god mening hvis man erkender at det nok bliver spildt lidt for ofte på sædet, for så er plastik / læderlook meget taknemmeligt. Det er lige til at tørre op.
Materialet findes i rigtig mange kvaliteter, og der er også kvaliteter hvor der kan være lidt svært at se om det er læderlook – eller rent faktisk ægte læder.
Runde stolesæder
Stolesæder til spisestole kommer i mange størrelser og faconner. Har har vi ompolstret runde sæder med nyt koldskum og så helt klassisk Hallingdal i koksgrå.
Før billede af stole
Gamle palisander stole som både trænger til en total renovering. Både i træværk, nyt fransk flet i ryggen og en ny polstring på sæderne.
Efter billede af stole
Så fik vi sat skik på de gamle smukke palisander spisebordsstole. Træværket er limet, slebet og lakeret. Der er blevet monteret ny maskinflettet fransk rørflet i ryggen og så er sæderne ompolstret med anilin læder Soave i farven nougat.
stole med pyntesøm
En smuk afslutning rundt i kanten på sædet af en stol kan fx. være med pyntesøm som disse spisebordsstole har. Vi har forskellige pyntesøm, både i størrelse og udseende.
Polstring med natur materialer
Disse spisebordsstole har vi først slebet, bejdset og lakeret. Dernæst er de polstret med naturmaterialer. Polstring med naturmaterialer har været brugt i århundreder og vi bruger stadig naturmaterialerne i dag.
Fordelen ved naturmaterialerne er at de ekstremt slidstærke og derfor har en lang levetid, men også at materialerne er biologisk nedbrydelige. Naturmaterialerne tillader luftcirkulation, hvilket hjælper med at regulere temperaturen og forhindre fugt og lugt i at ophobe sig.
Som afslutning er disse sæder polstret med hestehår som også er et naturmateriale. Hestehår er et naturligt biprodukt, der er biologisk nedbrydeligt og som har minimal miljø påvirkning.
Møbler betrukket med hestehår kræver kun minimal pleje. Regelmæssig støvsugning og beskyttelse mod direkte sollys er nok til at bevare materialet6s kvalitet.
Peter Hvidt og Orla Mølgaard-Nielsen
I 1944 oprettede de 2 arkitekter Peter Hvidt og Orla-Mølgaard-Nielsen arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard. De arbejdede sammen med en række danske firmaer, og i 1956 tegnede de denne teaktræs stol model 316 for Søborg Møbelfabrik.
Vi har polstret den med uldstof Island farve 16 som er en elegant lys beige farve.
stolesæder med microfiber stof
Microfiber møbelstof som fx. Dinamica er et populært valg. Især på grund af de mange praktiske egenskaber. Materialer er fremstillet af ultrafine syntetiske fibre, typisk polyefter eller polyami De fleste typer microfiber stof har en meget høj matindale . Derudover er det dejligt blødt røre ved, så er du overhovdet ikke til uldstoffer fordi du synes de kradser, så kunne et microfiber stof være et godt valg. Microfiber stofferne er naturligt vandafvisende, forbi fibrene er vævet så tæt, at væsker ikke så nemt trænger igennen. Det gør det lettere at rengøre hvis du har spildt, da du kan nå at tørre væskderne op med en klud inden de absorberes.
Mikrofiber er et syntetisk materiale, hvilket betyder, at det ikke er biologisk nedbrydeligt. Men fordi det er slidstærkt og har en lang levetid, kan det anses som et mere bæredygtigt valg på lang sigt i forhold til tekstiler, der hurtigt skal udskiftes.
hvis man er glad for det man har
Det er ikke altid vores kunder vil have noget nyt. Så hvis man er glad for det man har, forsøger vi selvfølgelig at finde noget der matcher – så der er ikke det store skift i udseende på disse stole, men de blev helt klart bedre at sidde på med den nye polstring.
Grønt er god for øjnene
Grønt er godt for øjnenen skrev H.C. Andersen i Den grimme ælling. Det synes vi også det er, og der findes så mange smukke grønne farver. Her har vi fundet en ny grøn farve til at ombetrække disse spisebordsstole med. Stoffet er Ally fra Svenske Ludvig Svensson. Stoffet er vævet af norsk fåreuld med focus på selve materialets enkelhed. Stoffet er garnfarvet og har et lille mønster i vævningen. Et smukt stof der findes i mange flotte farver.
Ompolstring med Trevira CS
Møbelstof med Trevira er måske ikke så kendt som møbelstoffer i uld, bomuld og polyester. Men det er en stoftype med rigtig mange gode egenskaber.
1. Brandhæmmende
- Trevira CS-stoffer er flammehæmmende på fibreniveau, hvilket betyder, at brandsikkerheden er en integreret del af materialet og ikke afhænger af kemisk efterbehandling.
- Stoffet opfylder mange internationale standarder for brandsikkerhed, hvilket gør det ideelt til offentlige rum som hoteller, kontorer og hospitaler.
2. Holdbarhed og Slidstyrke
- Trevira møbelstof er meget slidstærkt og modstandsdygtigt over for daglig brug. Det kan modstå høje Martindale-testværdier, hvilket gør det egnet til både private hjem og steder med høj trafik.
- Stoffet bevarer sin form og kvalitet over tid, selv ved intensiv brug.
3. Farvebestandighed
- Trevira-stoffer har fremragende farvebestandighed og falmer ikke let, selv når de udsættes for sollys.
- Det betyder, at stoffet forbliver levende og attraktivt i årevis, hvilket gør det til et godt valg for møbler, der står i lysfyldte rum.
4. Nem Rengøring og Vedligeholdelse
- Trevira møbelstof er let at rengøre og kræver minimal vedligeholdelse. Det kan ofte tørres af med en fugtig klud eller rengøres med en mild sæbeopløsning.
- De fleste trevira stoffer kan vaskes i maskinen.
5. Miljøvenlighed
- Trevira CS-fibre er genanvendelige og fremstilles med fokus på miljøvenlig produktion.
- Stoffets lange levetid bidrager til bæredygtighed ved at reducere behovet for hyppig udskiftning.
6. Allergivenligt og Hygiejnisk
- Trevira er allergivenligt og skaber ikke et miljø, der tiltrækker støvmider eller skimmel, hvilket gør det velegnet til allergikere.
Ulemper ved Trevira Møbelstof
Selvom Trevira har mange fordele, er der få ulemper at overveje:
- Pris: Det kan være dyrere end traditionelle polyesterstoffer, men kvaliteten og holdbarheden retfærdiggør ofte prisen.
- Teksturforskelle: Nogle foretrækker den naturlige følelse af bomuld eller uld, da Trevira kan føles mindre “varmt” eller naturligt i teksturen.
Anvendelsesområder
Trevira møbelstof er særligt populært i:
- Offentlige bygninger, som teatre, hoteller og restauranter, hvor brandsikkerhed er påkrævet.
- Private hjem, hvor holdbarhed og æstetik er i fokus.
- Sundhedssektoren, hvor hygiejne og allergivenlighed er vigtigt.
Hvis du har en eller flere spisebordsstole der trænger til en ombetrækning, ompolstring eller en reparation, så få en snak med os på værkstedet. Du kan også sende en mail med nogle tydelige billeder af dine stole – gerne fra flere sider. Samt et par ord om hvad du gerne vil have lavet ved stolen
send mail til: kc@kc-moebler.dk
har du brug for mere hjælp ?
SOME
følg os på facebook og instragram. Her kan du se nyheder og tilbud, og noget af det vi laver på værkstedet.